Profeternes store aftenLolland-Falsters Folketidende | 03.11.2014 | Side 6 | 175 ord |

Artikel- id: e4a7641f |  Original artikel    

                     Stor jazz-oplevelse på Højskolen Marielyst.

 Forventningerne var store til The Swing Prophets, da de gik på scenen på Højskolen Marielyst for at give publikum sprød jazz og swing. Og forventningerne blev til fulde indfriet. Der blev lagt fra land med Duke Ellingtons " Sophisticated Lady" -et nummer hvor hver af de fire musikere fik lejlighed til at demonstrere deres specielle færdigheder.

                Man blev straks overbevist om, at aftenen ville byde på unikke toner. Ikke mindst fra hollandske Bert Boeren, som på sin trombone overbeviste om, at man altså godt kan være solist på dette specielle instrument. Ben Besiakov legede de smukkeste forløb frem på pianoet, mens Jesper Johansen på kontrabas gav musikken den ekstra dybde, som er The Swing Prophets helt eget varemærke. Og på congas styrede 80-årige Emmanuel Abdul Rahim suverænt slagets gang.                

                Emmanuel Abdul-Rahim har spillet sammen med Ellington, og er den direkte forbindelse mellem " swingprofeterne" og Ellingtons orkester. Både i åbningsnummeret, og i det 12 minutter lange Ellington-nummer ' Caravan'.  Publikum overgav sig hurtigt til The Swing Prophets, og det blev til stående ovationer ved koncertens slutning.